Omslag av Per Gustavsson

Myrägg på menyn: Konstig mat från hela världen

  • ISBN: 9789172262331
  • Åldrar: 6–9 år
  • Kategorier: Fakta
  • Utgivningsdatum: 2020-09-30
  • Sidantal: 48
  • Språk: Svenska

Mia Öström har skrivit en spännande, lärorik bok med roliga, fascinerande fakta om mat med klockrena illustrationer av Per Gustavsson.  

Visste du att i vissa delar av världen äter man rätter med blod i för att bli stark? Eller att man kan göra omelett på spindelägg? Vad är egentligen konstig mat? Det som anses konstigt att äta i Sverige tycker många i andra delar av världen är vardagsmat, och tvärtom. I den här boken guidar Mia Öström oss genom en värld av fascinerande, ruggig, ruttnad, giftig och ibland till och med levande mat. Vi får följa med till olika delar av världen, se hur väder, kultur och religion påverkar vad vi har på menyn.  Ett historiskt perspektiv lär oss hur matvanor förändrats genom tiderna och vad man äter när man all mat är slut. Per Gustavssons lysande illustrationer ger oss en helhetsupplevelse som ibland är lite äcklig, men mest rolig!

  • Mia Öström

    Mia Öström debuterade som barnboksförfattare hösten 2014 med serien om Sally som hon har skrivit tillsammans med Anna Ehn.
    Mer om Mia Öström
  • Per Gustavsson

    Per Gustavsson är illustratör och författare. Han är mest känd för serien om den kaxiga prinsessan som inleddes med boken Så gör prinsessor 2003. Han har illustrerat boken Om dagen tar slut, som är skriven av Lisa Hyder och som också nominerades till Augustriset 2017.
    Mer om Per Gustavsson