Mattias Olsson

Ladda hem högupplöst bild »

 • Mattias Olsson är en flitigt anlitad illustratör och konstnär med ett stort antal utställningar och illustrerade böcker på meritlistan.

  För Opal har Mattias bl.a. gjort omslag och illustrationer till Silverkniven, Lånehunden samt Davidsstjärnan.

  Det konstnärliga arbetet löper parallellt med illustrationsuppdragen.

  Mattias har även många år som konstnärlig pedagog i ”ryggsäcken”. Moderna Muséet men kanske främst Rum för barn på Kulturhuset är tidigare arbetsplatser för honom.

  Sin utbildning har Mattias fått vid Grafikskolan Forum samt Malmö konsthögskola .

  Året 1998, när utbildningen på konsthögskolan var till ända, innebar flytt till Stockholm.

  Ett stort antal utställningar, arbete på flertalet muséer, grafikkurser, workshops samt de konstpedagogiska äventyren dominerade till en början. Efter ett par år så började dock illustrationsuppdrag av olika karaktär ta mer och mer plats. Allt ifrån reklamjobb, tidskriftillustrationer och bilder till modevärlden. Det som sedermera har dominerat är arbetet med barnböcker till svenska förlag.

  Mattias med fru Anna och barnen Allis och Abbe flyttade från Stockholm till Skåne och Kullabygden 2009. I skrivande stund så finns Mattias studio mitt i Höganäs där arbetet med bilder sker på heltid.

  Vill du veta mer om Mattias gällande konst, illustration eller workshops? Gå då gärna in på hemsidan eller kontakta förlaget:

  Mattias Olssons hemsida

   


 • Titlar av Mattias Olsson utgivna på Opal bokförlag:
Hittehunden »
Davidsstjärnan »
Lånehunden »
Låtsashunden »
Ensamhunden »