Maria Nilsson Fidler

Ladda hem högupplöst bild »

  • Har tecknat så länge jag kan minnas. Föreläsningsanteckningarna från gymnasiet och högskolan sparade jag i många år, inte för att de innehöll massor av viktig fakta utan för att de var fulla av klotter. Små djur som skuttade runt mellan raderna och som gjorde att jag inte somnade när föreläsaren malde på om något jag inte förstod. Några av dem har idag tagit form och blivit till böcker. En av dem är faktiskt Hunden Rund som givits ut här på Opal.

    ”Mia och grabbsen” brukar jag säga. Det är jag, min man och mina tre söner det. Sen finns ju hunden Iris, katten Lovis och hela hönsflocken också, så ensam tjej är jag ändå inte som tur är. Dessutom har vi en liten fårskock också som betar på ängarna här intill. Vi bor i en gammal mjölnarbostad på landet med naturen tätt inpå knuten. Trädgård och natur är viktigt för mig och vi vistas mycket ute hela familjen och njuter av allt roligt man kan hitta på där.

    Jag har egentligen läst till landskapsarkitekt men idag är det helfokus på illustrerandet och jag driver eget sedan 2006. En dröm som länge kändes avlägsen men som när jag väl tagit klivet inte var så svårt.

    Förutom böckerna jag illustrerat (nu ett tiotal) arbetar jag mycket med illustration och grafisk formgivning med olika naturorienterade projekt. Främst skyltar, foldrar och informationsmaterial. De senaste åren ligger stort fokus och intresse på att arbeta med naturorienterat pedagogiskt material för barn och ungdomar. Jag har ett stort engagemang för natur och friluftsliv och brinner för att skapa fler dörrar som kan tillgängliggöra denna världen för barn och ungdomar där illustrationen är mitt främsta redskap.

    Följ mig gärna på facebook för att se vad som händer i Ritverkstan.


  • Titlar av Maria Nilsson Fidler utgivna på Opal bokförlag:
Upp och hoppa, Hunden Rund »
Hunden Runds snöiga dag »