Kerstin Holmstedt

Ladda hem högupplöst bild »

  • Jag är frilansande illustratör och grafisk formgivare till yrket med bostad i Göteborg. Som illustratör har jag mest jobbat för tidningar och läromedelsförlag både i Sverige och Norge.

    Jag är uppvuxen som bondtös i Västmanland med naturen nära mig och överlever nu stadslivet eftersom jag tillbringar många timmar på mitt lantställe utanför Varberg. Ritat har jag alltid gjort ända sedan jag var liten, påhejad av föräldrar och lärare i skolan. Tidigt innan jag gick min illustratörsutbildning upptäckte jag det roliga att illustrera bildberättelser för barn. Jag gjorde diabildsserier och bildspel som jag sedan åkte ut på turné med och visade för barngrupper på olika platser. Diaserierna sålde jag senare till Bibliotekstjänst för utlåning. Min version av Nationalteaterns "Kåldolmar & Kalsipper" blev en SVT-produktion och på 80-talet var jag en av illustratörerna för SVT:s Julkalender "Stjärnhuset" som handlade om grekisk mytologi.

    Att få förtroendet att göra illustrationer för ett så fint manus som "Koltrastflickan" är som att få en gåva. Jag gav mig genast i kast med att gå in i Edvins värld och att göra sista bilden till boken var lite som ett sorgligt avsked. Annica och jag har haft ett fantastiskt bra och roligt samarbete. Det känns som vi tänker på samma vis. Bilderna har bara blivit till utan att vi pratat innan.

    Min hemsida: www.kerstinholmstedt.se


  • Titlar av Kerstin Holmstedt utgivna på Opal bokförlag:
Koltrastflickan »
Koaffären »