Annika Henning

Ladda hem högupplöst bild »

  • En bok som får dig att tänka, gråta, fnissa, gapskratta och fortsätta vända blad - det är en bra bok det. Jag älskar bra böcker! Och speciellt mycket älskar jag barn- och ungdomsböcker. Dem läser jag fast jag inte alls tillhör vare sig barn- eller ungdomskategorin själv, åldersmässigt i alla fall.

    Nä, jag har hunnit fylla 33 år och därmed också fyllt min bokhylla till bristningsgränsen. På en av hyllorna står de böcker jag själv skrivit, varv några också översatts till andra språk. Totalt har jag skrivit åtta barnböcker, varav den senaste ”Upp och hoppa, Hunden Rund” vänder sig till riktigt små och aktiva barn. För även om det bästa jag vet är att sitta still och läsa, finns det faktiskt de som hellre gör kullerbyttor, studsar och ålar fram. Och det är just för dem den här boken är tänkt – en kombination av läs- och rörelseglädje.

    När jag inte skriver barnböcker jobbar jag som journalist på en dagstidning. Jag har tre egna barn, två katter och en kanin hemma i Lund. Ibland säger vi hejdå till husdjuren och åker i väg på en tågluff i Europa, till exempel genom Tyskland, Schweiz, Frankrike och Italien. På vägen brukar vi äta pizza, leta upp coola badställen och spana in konst. Det är kul att resa, för oj vad mycket tid man får till att läsa - och hitta på nya historier.

    ©Fotograf: Ingemar D Kristiansen


  • Titlar av Annika Henning utgivna på Opal bokförlag:
Upp och hoppa, Hunden Rund »
Hunden Runds snöiga dag »