Anders Dahlström

Ladda hem högupplöst bild »

 • Jag växte upp utanför Sundsvall och mitt intresse för berättelser väcktes tidigt. Med många fall av dyslexi i familjen blev vi inte förvånade när även jag fick min dyslexidiagnos, och för att läsa alla böcker jag ville läsa, fick vi beställa hem ljudböcker. På det tidiga 90-talet  betydde detta en hel väska med kassettband att lyssna igenom på freestyle. I dag är det betydligt enklare att vara en bokälskande dyslektiker.

  En av alla fördelar med att lyssna på ljudböcker, är att händerna frigörs, och många tidiga alster kom till medan jag lyssnade mig igenom en väska kassettband. Så småningom blev mina egna bilder helt nya berättelser.

  Jag upptäckte tidigt att bilder kan berätta något som text inte kan, och jag tycker att en bra berättad bilderbok är mer imponerande än bok med mycket text.

  I dag bor jag i Stockholm sen en tid tillbaka, och även om verktygen jag använder är mer moderna än på det tidiga 90-talet, ägnar jag fortfarande en stor del av min tid till att lyssna på ljudböcker och rita bilder.

  Besök gärna min hemsida för att få se mer av mitt arbete: http://andersdahlstrom.com

  Foto: Charlotte Andreasson.

   


 • Titlar av Anders Dahlström utgivna på Opal bokförlag:
William monsterjägaren »